Meni
Košarica
BREZPLAČNA DOSTAVA
pri vrednosti nakupa nad 50 EUR
INFORMACIJE IN NAROČILA
HITRA DOSTAVA
Naročila oddana do 12:00 ure bodo
dostavljena naslednji delovni dan
MOŽNOST VRAČILA
30 dnevna možnost vračila izdelkov

Vitamin D3 kapljice - 50 ml VEGANSKI

Vitamin D3 kapljice - 50 ml VEGANSKI
Vitamin D3 kapljice - 50 ml VEGANSKI
-9 %
Vitamin D3 kapljice - 50 ml VEGANSKI
Vitamin D3 kapljice - 50 ml VEGANSKI
Visoka vsebnost

Visoka vsebnost

Vegansko

Vegansko

Miron steklo

Miron steklo

Brez laktoze

Brez laktoze

Brez GSO

Brez GSO

Brez glutena

Brez glutena

100% naravno

100% naravno

Vitamin D3 kapljice - 50 ml VEGANSKI
Prehransko dopolnilo
1 kapljica = 1000 I.E. Vitamina D3
ROBERTEKA GARANCIJA: V kolikor najdete izdelek z višjo vsebnostjo učinkovine glede na ceno, vam ceno dodatno znižamo*.
Vitamin D prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja.
Vitamin D prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.
Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob.
Vitamin D prispeva k delovanju mišic.
Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema.
19.90 €
21.90 €
Brez DDV: 18.17 €
  • Stock: Na zalogi

Vitamin D3 Robertheke®

Naše telo se brez vitamina D3 pripravlja na zimsko spanje. Zaradi življenja v hišah, pisarnah, vozilih naša koža ne prejme dovolj sonca, ki v našem telesu sproži izdelavo vitamina D3. Raziskave so pokazale, da zaradi tega naše telo nenehno pričakuje, da se bliža zima, saj je to čas, ko je sonca manj. Upočasni se presnova, telo kopiči zaloge energije, imunski sistem je manj aktiven. V realnosti pa naš način življenja od nas zahteva, da svoja telesa izrabljamo do skrajnih meja. Recept za katastrofo.

Mnogo telesnih funkcij brez vitamina D3 ne deluje optimalno. Med drugim tudi razstrupljanje in vsrkavanje hranilnih snovi. Pomanjkanje vitamina D3 je globalni zdravstveni problem, katerega posledica so med drugim: depresija, debelost, artritis, avtizem, multipla skleroza, astma, alergije, številne vrste raka, diabetes, tlak, glivice, želodčne, črevesne, ledvične bolezni, komplikacije v nosečnosti, težave pri učenju, glavkom, migrena, PMS, Parkinsonova bolezen, psihične motnje, artroze, petni trn, zobni karies, težave s kožo, vidom…

Slovenija spada v Geografsko manj ugodne lege

Na geografskem območju Slovenije jeseni in pozimi moč sončnih žarkov ni dovoljšna, da bi zagotavljala ustrezno preskrbljenost z vitaminom D.  Potrebno je poskrbeti za druge vire. Severneje kot se pomikamo, je ta problem še bolj večji. 


Vitamin D3 nastaja v koži pod vplivom sončnih žarkov. V našem zmerno toplem pasu nastaja dovolj D vitamina le od marca do oktobra pa še to le med 11 in 16 uro popoldan (sončne kreme kar v 95% blokirajo tvorbo vitamina), ko se večina ljudi zadržuje v zaprtih prostorih. Zato je potreben dodaten vnos z naravnim prehranskim dopolnilom. Z izpostavljenostjo UV svetlobi, se le-ta pretvori v farmacevtsko obliko vitamina D3 in ohrani svojo čisto, naravno obliko, primerljivo z izpostavljanjem soncu. 

Najmočnejši D3 izdelek na našem trgu

Vitamin D3 Robertheke® je edini izdelek na slovenskem trgu, ki vsebuje kar 1.750.000 internacionalnih enot čistega veganskega Vitamina D3. 

Veganski izdelek

Naš Vitamin D3 je pridobljen iz posebne vrste lišajev, ki omogoča pridobivanje naujčinkovitejše oblike vitamina D3 (Holekalciferol). 

Varovan v edinstveni embalaži

Embalaža iz dragocenega Miron stekla varuje izdelek vaš izdelek. Miron vijolično steklo blokira celoten spekter vidne svetlobe, razen vijoličnega dela. Hkrati je propustno za spektralno območje UV-A in infrardeče svetlobe. Ta edinstvena kombinacija nudi optimalno zaščito pred procesi staranja, s čimer se podaljša obstojnost in učinkovitost izdelkov.

Vitamin D3 dokazano prispeva

- delovanju imunskega sistema,                                                                                    
- delovanju mišic,

- ohranjanju zdravih kosti,

- ima vlogo pri delitvi celic,

- normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja,

- normalni ravni kalcija v krvi,

- ohranjanju zdravih zob,

- je potreben za normalno rast in razvoj kosti otrok.

Najnovejše študije potrjujejo ključno vlogo vitamina D, pri virusnih infekcijah.  

Mi Vitamin D3 jemljemo resno!

Robertheke® Vitamin D3 v kapljicah je edinstven izdelek, razvit posebej zato, da je vašemu organizmu dosegljiv v biološko najbolj aktivni obliki vitamina D3 (Holekalciferol).

Holekalciferol se tradicionalno pridobiva iz lanolina - olja, ki se pridobi iz ovčjih dlak. Holekalciferol je sicer potrjeno najučinkovitejša oblika vitamina D3, vendar je izvor bil nenehno sporen zaradi splošne uporabe tekočih insekticidov, v katere se potaplja ovce za zaščito pred paraziti. Zaradi načina pridobivanja je izdelek prav tako bil sporen veganom.
Iz rastlinskih virov je bilo do nedavnega možno pridobiti le vitamin D2 (Ergokalciferol), ki naj bi bil po mnogih študijah manj učinkovit kot Holekalciferol. Pred nekaj leti se je to spremenilo, saj je bila odkrita specifična vrsta lišajev, ki omogoča pridobivanje praktično enake koncentracije in obliko vitamina D3, kot iz lanolina. Vitamin D3 pridobljen iz lišajev je seveda dražji, a zaradi neoporečnosti izvora in primernosti za vegane, ekonomsko upravičen.
Vitamin D3 je topen v olju, zato je naš izdelek že pripravljen v MCT-oljni raztopini, v obliki kapljic.Ta kombinacija omogoča boljšo absorbcijo, kakor tablete ali gelne tablete, saj omogoči takojšnjo absorpcijo. Večina absorpcije se zgodi že v ustni votlini, skozi sluznico, takoj ob zaužitju.

Kaj je MCT-olje?

MCT-olje  je ekstrakt maščobnih kislin srednje dolžine (Medium Chain Triglyceride) iz kokosovega olja. MCT maščobne kisline so znane po svoji hitrosti absorbcije.
Trigliceridi srednje verige imajo številne možne koristi za zdravje.
V jetrih se maščobe razgradijo, da jih uporabimo kot gorivo ali shranimo kot telesno maščobo. Ker MCT enostavno vstopi v vaše celice, jih je mogoče uporabiti kot neposreden vir energije, ki ga telo z lahkoto presnovi in je manj verjetno, da bodo shranjeni kot maščobe.
MCT pomagajo zdraviti številna stanja, vključno s podhranjenostjo, motnjami absorpcije in epilepsijo.

 

UČINKOVINE: Holekalciferol – vitamin D3

SESTAVINE:
- Vitamin D3 – Holekalciferol

- Polnilo: kokosovo olje (MCT olje)

Vsebina: 50ml (1.750 kapljic = 1.750.000 Internacionalnih enot IE)

1 kapljica = 1.000 I.E. (25 mcg vitamina D3), kar ustreza 500% NRV (priporočene dnevne količine)

Priporočeno odmerjanje: Enkrat dnevno 1 kapljico spustite na kruh z maslom ali plastično oz. leseno žličko in pogoltnite.

Opozorilo: 

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom. Prosimo, obiščite zdravnika, če imate zdravstvene težave ali vprašanja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in pestro prehrano. 

Proizvedeno za: Robertheke, Schmiedgasse 36, 8430 Leibnitz

Distributer za Slovenijo: Roberteka d.o.o., Gradiška 207, 2211 Pesnica pri Mariboru

Povezani članki

Ocene

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje