Počitnice so se pričele, končno so tukaj dolgi in sončni dnevi. 
Sama sem svoj dopust že pokoristila. Kar mi ni všeč, ampak sedaj so še drugi na vrsti.

Letos sem po parih letih pred morjem brskala katero kremo za sončenje bom vzela s seboj.

Namreč odkar jaz in moja družina konstantno, vsakodnevno uživamo Vitamin D3, na kremo za sončenje niti pomislili nismo. Zakaj?

Zato ker z vsakodnevnim vnosom Vitamin D3 v telo, poskrbimo, da je naš nivo Vitamina D v telesu visok. Ker je naš nivo visok, koža kljub temu, da je izpostavljena močnim sončnim žarkom ni prizadeta (opečena). 
Namreč ljudje smo praktično več kot 8 mesecov kar precej oblečeni, zato je ne mogoče, da bi na naraven način dobili zadostno količino nujno potrebnega vitamin D. Torej je raven vitamina D v telesu nizka in potem, ko je naša koža v poletnih mesecih precej bolj izpostavljena soncu (še posebej na morju, kjer smo precej manj oblečeni), na kar ni navajena, v večini odreagira, tako, da se pojavljajo opekline, izpuščaji. 
Sonce potrebujemo vsako dnevno, živimo na takšnem delu sveta kjer je sonca v ostalih letnih časih absolutno premalo. Poskbite za to, da bo vaš nivo Vitamina D v telesu visok.

Pa da se vrnem k kremi za sončenje:)
Moram povedati, da sem deležna marsikaterega začudenega pogleda in nerganja...češ, kako to, če že sebe ne mažeš, bi pa morala vsaj svojega otroka. Pa ga ne, oziroma ga nisem! Po tuširanju sem ga namazala s kakšnim orehovim oljem, to je pa tudi vse.

Mark je star 5. let in ima zelo lepo zdravo polt.

Letos pa sem želela poiskati kremo za sončenje z nizko zaščito, predvsem zaradi tega, da moja koža nebi bila po izpostaljanju soncu videti suha, in da se nebi luščila.

Naletela sem na Zavod Munay vita, ki proizvaja naravne kreme za sončenje, in kaj me je še dodatno prepričalo v nakup, gre za SLOVENSKI PROIZVOD. Prepričale so me seveda tudi sestavine. 
Kot veliko pozitivno prednost njihove kozmetike bi izpostavila, da so sestavine naravne, strogo izbrane in vrhunske kvalitete. Vsak izdelek munay je dodatno laboratorijsko preverjen vsako ali pa vsako drugo leto.

Nad nakupom sem bila navdušena, emulzija je polnomastna in hidratantna, lepo se vpija v kožo in ima nežen vonj. Z njo se namažem tudi kar tako, čez dan, za v službo. Praktično jo uporabljam namesto kreme.

Saj veste, za lepo kožo je potrebno telo hraniti od znotraj navzven in ne z raznimi umetnimi preparati, saj ima vse kar nanašamo na kožo neposreden vstop v telo skozi pore, brez možnosti izložanja.

Kontaktirala sem jih in povprašala, če bi lahko njihov proizvod ponudili tudi našim uporabnikom, bilii so za in tako je Emulzija za sončenje Zavoda Munay Vita na voljo tudi pri nas.

Lep poletni pozdrav, Maja