OPC – OLIGOMERNI PROANTOCIANIDI

OPC je koncentrat pridobljen iz semen modrega in rdečega grozdja.

 

Pridobitev OPC – ja:

Ta izvleček je narejen iz mletega modrega in rdečega grozdja. Mleto grozdje je pregrobo in ne vsebuje OPC – ja. Naredi se izvleček, kjer se iz 12 ton grozdja naredi 400 g praška. Izvlečkovno razmerje je 1 : 300 in šele ta izvleček ima možnost, da se iz njega naredi krvno redčilo.

 

 

Ena kapsula vsebuje 140 mg OPC – ja, medtem ko ima kozarec rdečega vina med 0,2 in 2 miligrama OPC – ja. To pomeni, da z vsako kapsulo OPC – ja zaužijemo med 60 in 600 kozarcev rdečega vina.

 

Povezava OPC – ja in Vitamina C

Vitamin C je organska snov našega telesa. Vitamin C prideluje kolagen, iz vitamina C so narejene naše oči, kot tudi naše tkivo. Skozi sinergijo vitamina C in OPC – ja dosežemo učinek redke krvi. Večina procesov v našem telesu se vodi skozi vitamin C, OPC je prevozno sredstvo, ki raznaša po telesu vitamin C.

Tanjšanje arterij je posledica pomanjkanja vitamina C. Arterije so zgrajene iz kolagena za katerega je potreben vitamin C. Skozi moč vitamina C se arterije odebelijo in zacelijo, OPC je antioksidant, ki prepreči ponovno uničenje zdravih mehanizmov v telesu. Ko v telesu pride do pomanjkanja vitamina C, arterije postanejo tanjše, zviša se pritisk, dovzetni smo za razne bolezni,...OPC prepreči, da bi se genetski material sploh lahko uničil.

 

Kako vemo kateri OPC je kakovosten?

OPC je naraven, pomembno pa je kako je pridelan. Semena grozdja ekstraktiramo samo s pomočjo vode brez dodajanja vročine. S takšnim načinom pridelave dobimo visoko kakovosten OPC.

 

Dober OPC mora vsebovati:

  • Certifikat o pridelavi in njegove lastnosti
  • Šaržo na steklenički